انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون

انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون

انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون ؛ در این پست قصد معرفی انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون را داریم، پارامترهای مختلفی در کیفیت تصویر و وضوح نمایشگر تاثیر گذارند که کیفیت بالاتر هر یک از آن ها سبب می شود صحنه هایی واقعی تر و با کیفیت بالاتر را مشاهده کنید. سرعت رفرش تصویر، میزان روشنایی نمایشگر، سطح کنتراست، وضوح رنگ ها و مجموعه ای دیگر از ویژگی ها در کیفیت تصویر به نمایش در آمده تاثیر گذار هستند. واژه ی رزولوشن را احتمالا هنگام خرید تلویزیون، لپ تاپ، موبایل و یا هر وسیله ی دیگری که دارای نمایشگر باشد، زیاد می شنوید. اما رزولوشن چیست؟ و اعداد ارقامی که به هر یک از کیفیت های تصویر نسبت داده شده است به چه معناست؟ گفتیم که در سینمای دیجیتال وضوح تصویر را فقط بر مبنای پیکسل‌ های افقی بیان می‌کنند. در تلویزیون‌ ها درست برعکس، به‌ طور سنتی تعداد پیکسل‌ های عمودی معیار دسته‌ بندی تفکیک‌ پذیری (رزولوشن) است. علت این موضوع به خیلی قبل‌ تر و به زمان تلویزیون‌ های لامپی بر می‌گردد. پس ۱۰۸۰pوضوح عمودی یک تلویزیون است. تقریبا همه تلویزیون‌های HD نسبت تصویر ۱٫۷۸:۱ (همان ۱۶:۹ یا صفحه عریض) دارند. بنابراین دقت افقی آن‌ها ۱۹۲۰ پیکسل است (۱۰۸۰ × ۱۹۲۰).

انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون

کیفیت صفحه نمایش SD یا معمولی

انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون ، این سیستم با وضوح 480×720 پیکسل است، که اکثر فیلم های دی وی دی قدیم با این وضوح ساخته شده است. این فیلم ها را اگر با کابل HDMI یا s-video ببینید تفاوتی در کیفیت آن ها ایجاد نخواهد شد. که اولین تلویزیون، با کیفیت بالا HD در سال 1998 به بازار عرضه شد، فیلسوفان، طرفداران ورزش و طرفداران تکنولوژی بسیار هیجان زده بودند. تبلیغات که در یک رادیو تلویزیون با وضوح عالی و صدای فراگیر دیجیتال اشاره شده است، با کیفیت HD بود، شما همچنین می توانید فیلم ها را در فرمت Widescreen اصلی خود بدون نوار جعبه “سیاه و سفید” که بعضی ها آزار دهنده هستند، بازی کنید. تلویزیون HD (تلویزیون با کیفیت بالا) تلویزیونی است که کیفیت تصویر مشابه 35 میلیمتر را فراهم می کند. فیلم با کیفیت صدا شبیه به دیسک فشرده امروز است. برخی از ایستگاه های تلویزیونی پخش برنامه های HD را به کاربران در تعداد محدودی از کانال ها آغاز کرده اند. HD عموما از دیجیتال به جای انتقال سیگنال آنالوگ استفاده می کند. با این حال، در ژاپن، اولین برنامه آنالوگ HDTV در تاریخ 3 ژوئن 1989 پخش شد. اولین تصویر به نظر می رسد مجسمه آزادی و بندر نیویورک بود. این یک کانال 20 مگا هرتز بود، به همین دلیل پخش آنالوگ تلویزیون HD در اکثر کشورها امکان پذیر نیست. تلویزیون HD یک صفحه نمایش با کیفیت بالاتر را با نمایشگر عمودی از 720p تا 1080i فراهم می کند. p برای اسکن پیشرفته است که بدان معنی است که هر اسکن شامل هر خط برای یک تصویر کامل است. این نرخ ها به فریم های تا 60 فریم در ثانیه تبدیل می شوند که دو برابر از تلویزیون معمولی است. یکی از ویژگی های برجسته تلویزیون HD، نسبت ابعاد گسترده تر آن (نسبت عرض به ارتفاع روی صفحه نمایش) 9.16 است، توسعه مبتنی بر تحقیقات نشان می دهد که تجربه بیننده با صفحه نمایش هایی که گسترده تر است افزایش می یابد. تعداد پیکسل HD از یک تا دو میلیون در مقایسه با SDTV در حدود 300،000 تا یک میلیون است. تلویزیون های جدید با قابلیت HD یا SDTV قادر خواهند بود با گیرنده هایی که بتوانند سیگنال را به فرمت صفحه نمایش بومی خود تبدیل کنند. در ایالات متحده، FCC کانال های پخش را برای انتقال DTV اختصاص داده است. در فرمت های SDTV، DTV می تواند از کانال های تعیین شده برای سیگنال های چندگانه در سطح کیفیت فعلی به جای سیگنال های تک در سطح HD استفاده کند که به برنامه های بیشتری با همان پهنای باند امکان می دهد. ایستگاه های پخش تجاری و عمومی در حال حاضر دقیقا چگونگی استفاده از تلویزیون HD خود را تعیین می کنند. HD از فرمت فایل MPEG-2 و استاندارد فشرده سازی استفاده می کند.

کیفیت تصویر HD

کیفیت صفحه نمایش FULL HD

انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون ، در فرمت فول اچ دی کیفیت صفحه نمایش به بالا ترین حد خود می رسد. در این نوع تلویزیون ها قادر به دیدن کوچک ترین جزئیات تلویزیون خواهید بود. در این فرمت تصویر حداکثر 1920 پیکسل به صورت افقی و 1080 پیکسل به صورت عمودی قابل مشاهده ست. پس به همین علت به این نوع فرمت 1080 نیز اطلاق می شود که در کل نشان دهنده حداکثر پیکسل های تصویر در حالت عمودی است. برای تماشای فیلم های FULL HD راهی بجز روی آوردن به کابل های HDMI نیست چون در غیر این صورت Full HD معنایی نخواهد داشت. فرمت Full HD تصاویری با وضوح 1080×1290 پیکسل ارائه می دهد. این سیستم به نام فرمت 1080 پیکسل هم معروف است. گفتنی است، که این فرمت های با کیفیت در تلویزیون هایی که نسبت تصویر آن ها 16:9 است به درستی نمایش داده می شود و اگر قصد تماشای آن ها در تلویزیون هایی با نسبت تصویر 4:3 دارید مطمئن شوید هر دو مورد کیفیت و اندازه تصویر را از دست خواهید داد. اگر تصاویر با کیفیت فول اچ دی را بر روی یک تلویزیون 4K تماشا کنید افزایش کیفیتی را شاهد نخواهید بود. علت این امر این است که فشردگی پیکسل ها در رزولوشن 4K چهار برابر بیشتر از رزولوشن ۱۰۸۰p می باشد و الگوریتم نمایش تصاویر در تلویزیون ها نمی تواند بطور دقیق فاصله بین پیکسل ها را پر کند. این امر گاهی اوقات باعث محو شدگی تصاویر می شود. دقیقا همان اتفاقی که در هنگام مشاهده فایل های با کیفیت پایین در تلویزیون های Full HD رخ می دهد. اما در سایر بخش ها نظیر نمایش رنگ مشکی، تفاوت خاصی وجود ندارد و در واقع تلویزیون های 4K نیز از همان تکنولوژی LCD بهره می برند با این تفاوت که رزولوشن بالاتری را نمایش می دهند.

انواع کیفیت تصویر

کیفیت صفحه نمایش 4K

انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون ،کیفیت تصویر 4k و وضوح تصویر اولترا اچ‌ دی (UHD) از آنجایی که اغلب به جای یکدیگر به‌ کار برده می‌شوند، می‌ توانند گمراه‌ کننده باشند، در حالی که دو چیز متفاوت هستند. بنابراین باید در مورد آن ها توضیحاتی ارائه دهیم. نمایشگرهای واقعی 4K که در محصولات پیشرفته و سینمای دیجیتال به‌ کار برده می‌شود، مقدار ۴۰۹۶ در ۲۱۶۰ پیکسل در خود دارند. اما UHD از آن جا که مخصوص نمایش مصرف‌کننده و پخش‌کننده‌ ی استاندارد با مقدار وضوح تصویر چهار برابر یک وضوح تصویر Full HD است، از مقدار ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل بهره می‌برد. تفاوت جزئی این دو، به تفاوت در نسبت تصویر بین سینمای دیجیتال و نمایشگرهای خانگی برمی‌گردد. UHD نیز وضوح تصویر دیگری با نسبت تصویر استاندارد ۱۶:۹ است، به این معنی که نمایشگرهای آن قابلیت پشتیبانی از محتوای قدیمی Full HD را دارند. هم عبارت 4K و هم UHD می‌ توانند به‌ اختصار 2160p نامیده شوند تا با استانداردهای گذشته سازگار شوند. اما این مسئله، می‌ تواند فهم تفاوت بین آن ها را پیچیده‌ تر کند، زیرا در حالی که تفاوت پیکسل‌‌ های آن ها چندان زیاد نیست، با این حال هنوز متفاوت هستند. برخی برندها در تبلیغات تلویزیون‌های خود برای اجتناب از گمراهی، ترجیح می‌دهند از نام UHD استفاده کنند. برای تبلیغات آسان‌ تر، شرکت‌ ها این دو عبارت را همچنان به جای یکدیگر استفاده می‌ کنند. تکنولوژی 4K وضوح بالاتری را نسبت به تلویزیون‌ های فول اچ دی یا همان وضوح 1080p به نمایش می گذارد. این فناوری پیکسل‌های بسیار زیادتری را در محیطی بسیار کوچک قرار داده است. یکی از دلایلی که نام 4k برای این نوع تلویزیون‌ها انتخاب شده، این است که وضوح این تلویزیون‌ها تقریبا 4 برابر رزولوشن 1080p است.

رزولوشن چیست ؟

نتیجه گیری

در کل کیفیت های SD منسوخ شده و در حال حاضر بیشتر مردم از کیفیت های فول اچ دی و 4K استفاده می کنند و کیفیت های 4K به نسبت کیفیت فول اچ دی به طور قابل توجهی از قیمت بالاتری بهره برده است.

[review]

4 دیدگاه در “انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون

  1. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  2. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:4 ستاره

  3. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:4 ستاره

  4. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:4 ستاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
منو